A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1963_11_23_152p.txt

Kilenc községben kispostát adtak át rendeltetésének

Megyénk kilenc községében a napokban került sor úgynevezett kispostahivatalok átadására. Az átadási ünnepségen részt vett Kövesi János, a Posta vezérigazgatója, dr. Búza Mártonné vezérigazgató-helyettes, valamint a Szegedi Postaigazgatóság képviselői, a megyei tanács képviseletében dr. Varga Jenő vb-elnök és Buda Gábor vb-elnökhelyettes.

Az elkészült épületekben a mai igényeknek megfelelő postahivatal és kétszobás szolgálati lakás nyert elhelyezést. A Városföldön, Tázláron, Páhi, Kaskantyú, Imrehegy, Csólyospálos, Kunfehértó, Öregcsertő és Szakmár községekben létesült postahivatalokat községfejlesztési alapból, illetve a posta-vezérigazgatóság beruházási hozzájárulásából a tanácsok építtették. Ezzel végre megoldódott egy régen időszerűvé vált probléma, az elavult, a célnak meg nem felelő, roskadozó magánépületekben elhelyezett hivatalok korszerűvé tétele, műszaki felújítása.

Bebizonyosodott az is, hogy ez az együttműködés hasznos a posta és a lakosság, a községek részére is. A következő években a tapasztalatok. felhasználásával megyénkben újabb kilenc, s a következő ötéves terv első két évében 13 - közös fedezeti forrásból létrehozott - postaépület kerül átadásra.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1962   <<   1963   >>   1964
Home
Delizsánsz.