A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1963_11_29_196p.txt

Külterület

Panaszkodnak Kecskeméten a KISZ-sorházakban lakó szomszédaim: vasárnap nem viszi ki a postás a napilapokat, s hétköznap sem minden esetben. Mondván, hogy az már külterület.

Ennek a hátrányos megkülönböztetésnek a "súlyát" én magam is éreztem a minap, amikor az AKÖV szenet szállító fuvarosai magasabb tarifa szerint számoltak, mint azoknak a szomszédaimnak, akik 300 méterrel közelebb laknak a nagytemplomhoz.

Kétségtelen, hogy a Hunyadivárosnak ez a része még pár évvel ezelőtt sem mutatott "belterületi" képet, igaz, hogy még jelenleg is sok a tennivaló a korszerű, kulturált városnegyed kialakítása érdekében, de az új temető felé vezető kitűnő út mentén felépült emeletes sorházak erősen kétségbe vonják a környék tanya- világ-jellegét. És egyáltalán: valamikor a Rákóczi út is lakatlan terület volt. Sőt, a fantáziám egy kis megerőltetésével még azt is el tudom képzelni, hogy Kecskemét helyén egykor kietlen pusztaságon fütyült át a kőkorszakbeli szél.

Ideje lenne tehát a kül- és belterület már jelenleg is időszerűtlen határát kijebb tolni, nehogy kétszáz év múlva az akkori postás szerdán vigye ki a vasárnapi lapot valamelyik műanyag toronyház ötvenedik emeletére.

-I -l
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1962   <<   1963   >>   1964
Home
Delizsánsz.