A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1929_01_17_138p.txt

A szegedi rendőri kihágási bíróságon szerdán tárgyalták az első rádió-pört

(A Délmagyarország munkatársától.)
A rendőrség kihágási bíróságánál szerdán délelőtt zajlott le az első rádiókihágási pör. A feljelentés szerint dr. Dusák László az elmúlt év december 30-án rádiót szerelt fel lakásában anélkül, hogy rádióját a postánál bejelentette volna. Dr. Dusák László rádiójával még az a baj is történt, hogy az antenna elszakadt. A huzal ráesett a házban lakó dr. Deák Ferenc rendőrfogalmazó antennájára és érintkezett a telefonhuzalokkal is. Az antenna huzal elszakadása következtében dr. Deák Ferenc rádiókészülékében rövidzárlat következett be.

A rendőrség kihágási bíróságán vitéz dr. Pelkóczy Lajos rendőrtanácsos szerdán tárgyalta ezt az első szegedi rádiópőrt. Dr. Dusák László a kérdésekre kijelentette, hogy bűnösnek érzi magát, mert rádióját feledékenységből nem jelentette be. Január 8-án azonban már engedélyt is kapott a rádió használatára. Arról csak hallomásból tud, hogy az antenna huzalja elszakadt, mert rádióját egyik rádiócég szerelte fel.

A tárgyaláson kihallgatták a posta szakértőjét, majd ugy határozott, hogy az ítélet előtt helyszíni szemlét tart. Elrendelte azonban a rádiókészülék lefoglalását, a készülék elkobzásáról azonban csak a helyszíni szemle után dönt.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1928   <<   1929   >>   1930
Home
Delizsánsz.