A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Halasi Ujság - halas_1929_06_08_288p.txt

Harc a telefonért

A postaigazgatóság kiküldöttjének tárgyalása a várossal.

A halasi telefonmizériákról már megemlékezett a Helyi Értesítő és rámutatott arra a visszás állapotra, ami e körül uralkodik. Cikkeink nyomán az illetékes körök végre belátták, hogy valamit tenni kell a közönség érdekében.

A kereskedelmi minisztériumban a halasi telefonmizériák megszüntetésére már különböző tanácskozások folytak. Most örömmel regisztrálhatjuk azt a tényt, hogy az illetékesek módot találtak arra nézve, hogy némikép segítsenek ezeken az állapotokon.

A minisztérium egyelőre a telefonhálózat nagyobbarányu kibővítését nem viszi keresztül, mivel a minisztérium komolyan foglalkozik az uj postapalota felépítésével és ezért egyelőre nagyobb arányú beruházásokat nem akar eszközölni.

Az elmúlt napokban a postaigazgatóság kiküldöttje Halason járt és tárgyalásokat folytatott a város hatóságával. A terv az, hogy a kábelvezetéses telefont a postától a városházáig, esetleg a gimnáziumig a minisztérium megcsináltatja és ezáltal lehetővé válik, hogy a legalább 40-50 uj előfizetőt kapcsolhassanak bele a telefonba.

Az erre vonatkozó munkálatok folynak és még nem tudni, hogy rövidesen megvalósulnak-e.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1928   <<   1929   >>   1930
Delizsánsz.