A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1929_06_29_259p.txt

Szegeden a posta csak a nagykörúton belül kézbesiti a csomagokat

A külvárosrész lakosságának félórás távolságról kell bejönnie a csomagokért

(A Délmagyarország munkatársától.)
Az utóbbi időben egyre gyakrabban merül fel panasz a posta csomagkézbesitése ellen. Arról van ugyanis szó, hogy Szeged városában, amely Budapest után mégis csak az ország legnagyobb városa, a posta a csomagokat csak azoknak a címzetteknek kézbesiti, akik a nagykörúton belül laknak.

Azok tehát, akik a nagykörúton kivüli városrészekben laknak, nem kaphatják kézhez csomagküldeményeiket, hanem azokért be kell jönniök a főpostára. Elképzelhető, hogy leginkább a munkásosztályból kikerülő külvárosi lakosság milyen sok időt és fáradságot áldoz, ha csomagjaihoz akar jutni.

Érthetetlen a posta álláspontja ebben a kérdésben. A posta ugyanis azt mondja, hogy azért nem kézbesiti a nagykörúton kivül a csomagokat, mert a kocsikkal nem lehet az uccákat bejárni. Az esztendő háromnegyed részében ezek az uccák olyan rossz állapotban vannak, hogy azokon a postakocsik nem képesek közlekedni.

A panaszosok közül nem egy jelöli meg a megoldás egészen elfogadható módját. Azt ajánlják, hogy a posta a különböző városrészekben működő postahivataloknál létesítsen csomagkiadást, mert ha már nem viszik ki a címzetteknek a csomagokat, legalább annyi könnyebbséget adjon a posta annak a közönségnek, amelyből él, hogy a fiókpostahivalokban ossza ki a csomagokat.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1928   <<   1929   >>   1930