A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1984_09_30_248p.txt

Visszhang

Lapunk május 6-i számában jelent meg "Inkább kocsit fogadnak ..." című telefonpanasz. Kevermesen új posta építésébe kezdtek, a munkával azonban a múlt év őszén leálltak. "Ha felépül a posta, akkor új telefonközpontot is szerelnek be. Égető szükség lenne rá, mert a négy ügyeletes orvos telefonja négyfelé van bekötve ... Sokszor mentőt sem tudnak hívni... Csak ezek a hétvégi gondok a telefon miatt ne lennének ..."

- A cikkre a Szegedi Postaigazgatóság a következőket válaszolta:

- "Eredetileg a létesítmény kivitelezésével a battonyai tanács vb költségvetési üzemét bíztuk meg. Az üzemet 1983-ban szanálták, így még az évben megállapodtunk a makói Meszeszolg Bt-vel a munka folytatásában. Ennek azonban előfeltétele volt a már elkészült szerkezetek átadása-átvétele, melyekkel kapcsolatosan az Építőipari Minőségvizsgáló Intézettől és a Pécsi Geodéziai és Térképészeti Vállalattól kértünk szakvéleményt. Csak ezek beérkezése után foghatott hozzá a kivitelező az építéshez. Sajnos a Meszeszolg Bt a költségvetési üzemtől használható anyagot nem tudott átvenni, és az országosan jelentkező anyagellátási gondok következtében a szükséges mennyiségű falazóblokkot egyszerre nem sikerült beszerezni. Mindezek ellenére a kivitelező ígéretet tett a munkák fokozott ütemben történő végzésére, valamint az ez év végi befejezésre."

- Sokat javult a helyzet a telefonügyben. Kevermesről azóta három orvos távbeszélő-állomását átkapcsolták, melyek Békéscsaba folytonos szolgálatú központjához csatlakoznak. Augusztusban pedig Dombiratos egy orvosának állomását Battonya folytonos szolgálatú központjához csatlakoztatták. Így ezekről a helyekről éjjel-nappal lehet beszélgetést kezdeményezni és az állomásokat hívni.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1983   <<   1984   >>   1985
Home
Delizsánsz.