A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1984_10_23_153p.txt

Új postát kap Csávoly

Jelenleg régi épületben működik a csávolyi posta, de előreláthatólag már csak a jövő év tavaszáig. Ugyanis a helyi Egyesülés Termelőszövetkezet szakipari részlege - a Szegedi Postaigazgatóság megbízásából - az új kivitelezésén dolgozik. A beruházástól a csávolyiak természetesen nemcsak kulturáltabb ügyfélfogadást, hanem jobb telefon-összeköttetést, illetve hálózatbővítést is remélnek.


-----------------------------------------------------------


Postatörténeti érdekességek

Kecelen

Kecel ad otthont annak a hírlap-, folyóirat-, bélyeg- és postatörténeti kiállításnak, melyet a Magyar Posta és a Bács-Kiskun megyei Lapkiadó Vállalat rendez, s amely bemutatja a helybeli posta történetét is 1869-től napjainkig. A bélyegmúzeumi tárlat bélyegekkel és postai küldeményékkel illusztrálja a postakezelés históriáját, a postai ágazatok fejlődését és a levélforgalmat. A hírlapbemutatón olyan újságokat láthatnak az érdeklődők, amelyek híven tükrözik az ország lapválasztékát, és ezzel együtt az írott betű, a sajtó meg. növekedett szerepét.

A helyszínen az alkalmi postahivatalban hírlapokat, folyóiratokat, kül- és belföldi divatlapokat és más sajtótermékeket lehet majd vásárolni. A filatelisták kedvéért a rendezvényre készült alkalmi bélyegzőt használnak.

Csütörtökön délután három órakor dr. Geri István, a megyei tanács elnökhelyettese nyitja meg a tárlatot, amelyet november 7-ig látogathatnak az érdeklődők.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1983   <<   1984   >>   1985
Home
Delizsánsz.