A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1984_11_03_24p.txt

Bővült a távbeszélő-hálózat

Tegnap Kecskeméten befejeződött az a munka,

   melynek segítségével, újabb háromezer igénylő juthat telefonhoz. A központ kapacitása így hétezerről tízezer állomásra nőtt.

- Az 55,5 millió forint értékű beruházást dr. Mező Mihály, a városi tanács elnökének jelenlétében Vojnár László, a Szegedi Postaigazgatóság műszaki igazgatóhelyettese adta át rendeltetésének. A Beloiannisz Híradástechnikai Gyár és a posta szakembereinek köszönhetően ezután a korábbinál rövidebb ideig kell várakozni a tárcsahangra.

- A központ bővítése maga után vonja egyes közületi hívószámok változását. Az új telefonkönyv decemberre várható megjelenéséig, illetve a megváltozott telefonszámok elterjedésének átmeneti időszakára, automatikus beszédszintetizátort is üzembe helyeztek, amely közli a hívókkal az  egyeselőfizetők helyes hívószámát.


         


- A Posta Kísérleti Intézet munkatársa az automatikus
beszédszintetizátort ellenőrzi a kecskeméti távbeszélőhálózat
központjában.


         


- A posta szakemberei az előfizetők átkapcsolását végzik
az új kerekegyházi telefonközpontban.

A kecskeméti beruházással összefüggésben Kerekegyházán is bővült a telefonközpont. A 11,3 millió forintos fejlesztés következtében az eddigi száz távbeszélő-tulajdonos mellett további háromszáz igénylőhöz vezethetik be a KONGRESSZUSI ÉS FELSZABADULÁSI MUNKAVERSENY jobbat és többet telefont. A nagyközség - melynek telefonszámai ezután 71-gyel kezdődnek - tegnap óta Kecskemétről közvetlen tárcsázással hívható. A hélység lakóinak nagy örömére szolgál, hogy távhívás útján most már ők is közvetlenül beszélgethetnek a rendszerbe bevont településekkel. A bővített központ átadását egybekötötték Kerekegyháza felszabadulását és a Nagy Októberi Szocialista Forradalom győzelmének évfordulóját ünneplő megemlékezéssel. Ebből az alkalomból meghívták azokat a községből elszármazott aktív, vagy nyugdíjas dolgozókat - köztük Tokai Lászlót, a megyei tanács általános elnökhelyettesét - akik munkásságuk révén az elmúlt négy évtizedben öregbítették Kerekegyháza jó hírnevét. Az ünnepségsorozat részeként a művelődési házban kiállítást nyitottak, amely a felszabadulás óta eltelt négy évtized fejlődését mutatja be.

B. F. I.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1983   <<   1984   >>   1985
Home
Delizsánsz.