A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1984_03_28_1p.txt

Pontosabb, gyorsabb

Elektronikus szervizkészülékek a telefonközpontokban

- A BHG Híradástechnikai Vállalat olyan elektronikus hibajelző, értékelő és szervizrendszert alakított ki, amelynek segítségével a régi típusú telefonközpontok ellenőrzése és karbantartása pontosabbá, lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá válik. A Lotrimos berendezés adatérzékelő, adatgyűjtő és rendszerező egységekből, számítógépből, különböző kiegészítő elemekből áll. Ezt a komplett készüléket összekötik a telefonközponttal, ahol az folyamatosan ellenőrzi a telefonforgalmat. Ha valahol hibát észlel, jelzi azt, sőt automatikusan kikapcsolja a vonalat a rossz áramkörből, s egy új áramkört kapcsol be a rendszerbe. A különböző telefonközpontokba telepített Lotrimos készülékek egymással is összekapcsolhatók, ily módon folyamatosan nyomon követhető egy nagyobb terület vagy város, országrész telefonhálózatának zökkenőmentes működése, és biztosított az esetleges vonalhibák gyors kiszűrése.

- Hazánkban egyelőre csak Budapesten, a Baross utcai távhívó központban szereltek fel a BHG új berendezéséből. A tapasztalatok szerint a régebbi Rotary telefonközpontokban egy-egy telefonvonal évente 10 órányi karbantartó munkát igényel, a fejlettebb és korszerűbb Crossbar központokban egy órát, az elektronikus telefonközpontokban pedig alig néhány percet. Magyarországon a legtöbb telefonközpont Rotary rendszerű, tehát az, új elektronikus hibajelző és szerviz, készülék alkalmazása lényegesen lerövidíti a sok munkával és telefonos költséggel járó karbantartás idejét.

- A BHG szabadalma alapján készülő Lotrimos berendezést széles körű vállalatközi kooperációval állítják elő. A készülék vázat a Kontakta gyár, lemezes adattárolóját a MOM, számítógépét a Központi Fizikai Kutató Intézet, display egységét a Videoton, adat kiíró részét pedig egy Csehszlovák vállalat szállítja a híradástechnikai vállalatnak.

- A BHG piaci felmérése szerint a Magyar Posta a következő öt évben nagyobb tételben kíván rendelni a karbantartási és szerelési költségeket számottevően mérséklő korszerű készülékekből, hasonlóan nagy a szocialista partnerek, főleg a Csehszlovák és az NDK-beli posta igénye is.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1983   <<   1984   >>   1985
Home
Delizsánsz.