A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1984_06_20_134p.txt

MEGJEGYZÉS

Különös kegyetlenséggel

A legsúlyosabb, élet elleni büntetőügyekből ismert a címbeli jogi minősítés. Tudunk azonban egy másfajta kegyetlenségről is, ami szintén - ugyancsak barbár módon - közösségellenes.

(Részlez a cikkből...)

Aggasztó méretűek a közlétesítmények elleni rongálások.

A legutóbbi, mint lapunk rendőrségi tudósításában beszámoltunk róla: "1984. május 27-ről 28-ra virradó éjjel ismeretien elkövetők Kecskeméten, a Néphadsereg útja és a Nyírt út sarkán felszerelt TMM 78. típusú pénzbedobós telefonkészüléket ellopták. A nyomozás során megállapították, hogy a bűncselekménnyel két fiatalkorú gyanúsítható. Kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték. A házkutatáskor a feszíttővasat, a készülék alkatrészeit és a pénzérméket lefoglalták.. Az elkövetők a Szegedi Postaigazgatóságnak cselekményükkel mintegy 26 ezer forint kárt okoztak."

Huiszonhatezer forint. Nem kis összeg. De még nagyobb kár ennél is, hogy a környéken lakóknak ezentúl messzebbre kell menniük, ha orvosért, mentőért, tűzoltóért, rendőrért, ismerőseiknek, vagy barátaiknak akarnak telefonálni. Vajon, ez eszükbe jutott-e azoknak, akik állítólag látták a rombolókat, de nem szóltak rájuik? S hol voltak (hol vannak) azok, akik látták - észrevették -, hogy "volt, aki látta őket... ?"


         


A megcsonkított fülkéből, amint Méhest Éva fotóriporterünknek egy postahivatali raktárban utóbb megmutatták, íme ennyi maradt!

Hogyan képződik a különös kegyetlenség, a társadalmi tulajdonban - a társadalom ellen - okozott kár mértéke szerint?

Először kis, majd nagyobb és még nagyobb rongálásokkal.

Ezért figyeljünk jobban a rongálókra!

- I - I
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1983   <<   1984   >>   1985
Home
Delizsánsz.