A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1984_08_25_166p.txt

Postáskonferencia

- A 12. Országos Postás Konferenciát tegnap nyitották meg a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen.

   A Magyar Posta és a MTESZ Közlekedéstudományi Egyesülete postai és távközlési tagozata rendezte kétnapos tanácskozáson csaknem ötszáz postai dolgozó, valamint az ipar és a tudomány mintegy száz képviselője széleskörűen vitatja meg a postai szolgáltatások jelenlegi helyzetét, eredményeit és feladatait.

- A tanácskozás alkalmából Tóth Illés és Valter Ferenc, a Magyar Posta távközlés-szolgáltatási igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a legfontosabb fejlesztéseket. Elmondták, hogy a VI. ötéves tervidőszakban 108 ezer távbeszélő, főállomás bekapcsolását tervezték, ez- a szám azonban várhatóan több, 123 ezer lesz.

- Magyarországon 3220 postahivatal működik, közülük százhúsznak a feladata, hogy a küldeményeket a városok, a falvak, vagy az útvonalak, az országrészek szerint csoportosítsa. A posta szakemberei olyan tervet dolgoztak ki, amely szerint csupán 16 hivatal foglalkozna - gépek segítségével, a folyamatokat többségében automatizálva - feldolgozással. Az első ilyen hivatal az idén kezdi meg működését Balatonszentgyörgyön. Az üzem gépeit, berendezéseit a Szovjetunióból szerezték be. A csomagokat olyan USZKP típusú gép osztja szét, amely óránként 1200 csomagot képes huszonnyolc irányba csoportosítani. A küldemények több rakodóablakon, kinyújtható, úgynevezett teleszkópos szállítószalagon jutnak el a postai gépkocsikhoz. Az első feldolgozó üzem vonzáskörzetéhez 206 postahivatal tartozik majd, naponta átlagosan 2800 csomagot, 80-90 ezer levelet, 25 ezer egyéb küldeményt éS 50 ezer színes lapot osztályoznak benne. Székesfehérvárott hasonló üzem lesz, amely várhatóan 1986-ban kezdi meg működését..

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1983   <<   1984   >>   1985
Home
Delizsánsz.