A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1977_12_16_1p.txt

Országos crossbar konferencia Szegeden

Tegnap, csütörtökön a Tisza szállóban megkezdődött a harmadik országos crossbar-konferencia, melyet az idén a szegedi postaigazgatóság és a Közlekedéstudományi Egyesület rendezett.

- Rózsa István, az igazgatóság vezetője üdvözölte a vendégeket, majd Orova József, a Posta vezérigazgatóság távközlési szakosztályának vezetője tartotta meg bevezető előadását. A délelőtt folyamán a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a budapesti tapasztalatokról számoltak be a szakemberek.

- Kopasz Flórián igazgatóhelyettes a szegedi crossbar központ építésének történetét ismertette, a postai tervezőintézettel, a DÉLÉP-pel, a híradástechnikai gyárral való együttműködés zökkenőit és eredményeit.

- A fejlesztésre 1968 szeptemberében kapott felhatalmazást az igazgatóság. A teljes beruházási költség előirányzata jelenleg 500 millió 200 ezer forint. Mint ismeretes, tavaly novemberben adta át a gyár az új központokat az igazgatóságnak, akkor kezdődtek meg az átvételi vizsgálatok. Mivel a hibaarány egy százalék alatt maradt, nem volt akadálya, hogy január 21-én üzembe helyezzék a berendezéseket. A beruházásnak része volt a helyi hálózat felújítása, amely lehetővé tette a központok tápterületein is a bővítést. Úgy alakították ki a helyi távbeszélő hálózatot, hogy - a több központos rendszernek megfelelően - Tarjánban és Újszegeden is új központot lehessen telepíteni a későbbiekben. A próbaüzem és az azóta szerzett tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az új központok jelentősen javították a városban és környékén a szolgáltatás minőségét. Noha az igények meghaladják a lehetőségeket, eredmény, hogy a tavalyi 6012 állomás helyett az idén már 6717-et tartanak nyilván. A várakozók száma azonban 8 ezer fölé emelkedett. Ennek ellenére a 11 ezer kapacitású központ teljes kihasználását nem tervezik, a cél a minőség megtartása. Tavaly novemberig 640 ezer volt a helyi beszélgetések száma és havonta 2-3 százalékos volt a csökkenés, éppen a torlódás miatt. Az idén novemberre ez a szám megduplázódott, 1 millió 230 ezerszer sikerült telefonálnunk. Bizonyára hozzájárult ehhez a 3 perces "időszámítás" is.

- A konferencia - melynek célja a kölcsönös tapasztalat átadás, a szolgáltatás minőségének fejlesztése - ma folytatja munkáját.


         

Emléktárgy az AR konferenciáról.
(Az emléktárgyat a szegedi múzeumnak adományoztam.)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1976   <<   1977   >>   1978
Home
Delizsánsz.