A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1977_07_26_173p.txt

ÉPÍTKEZÉSEK, TERVEK

Új falusi postahivatalok

- Augusztus 20-án nyitják meg a bővített, csinosított keceli postahivatalt. Egymillió-háromszázezer forintot költöttek a kényelmesebb, célszerűbb körülmények megteremtésére. Negyvenöt négyzetméterrel nagyobb az ügyfeleket fogadó terem, modernebb a berendezés, Korszerűsítették a telefonközpontot. Külön helyiséget kapnak a kézbesítők. A nagyközség postahivatala küllemében is kifejezi. hogy milyen fontos tevékenység folyik falai között. A csikériaiak és a soltvadkertiek is várják az új postahivatal megnyitását. Az építkezések jó ütemben haladnak, tájékozódásunk szerint még ez évben a lakosság rendelkezésére áll mindkét, mai igényeknek megfelelő hivatal.


         


• Átadás előtt a keceli postahivatal.

- Elkészültek az új fülöpszállási posta tervei. Pénz is van, csak a kivitelező hiányzik egyelőre. Amennyiben sikerül vállalkozót találniuk, jövőre megkezdik az építkezést. 1978-ra tervezik a hajósi, bócsai, vaskúti hivatalok felújítását. Minden remény megvan arra, hogy még ebben az ötéves tervben Sükösdön, Bácsbokodon, Harkakötönyben, Helvécián építenek új postát.

- A Szegedi Postaigazgatóság nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a Bács-Kiskun megyei városiasodó falvakban tágas, kényelmes, szép helyiségekben intézhessék a levél- és csomagforgalommal, távbeszélő összekötettéssel kapcsolatos ügyeket.

- Már megkezdték a VI. ötéves terv előkészítését. Az előjelek nagyon biztatók. Legalább tíz-tizenkét új, vagy felújított hivatal kialakítását tervezik.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1976   <<   1977   >>   1978
Home
Delizsánsz.