A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1976_01_06_32p.txt

NYOLCVAN KILOMÉTERES SZÉLLÖKÉSEK

Zavarok a hírközlésben, az áramszolgáltatásban

Szombaton és vasárnap a megyében is viharos szél tombolt, és jelentős károkat okozott épületekben, a távbeszélő-hálózatban, az áramszolgáltatásban. A 80 kilométeres sebességű szél háztetőcserepeket sodort le, fákat csavart ki, ablakokat tört be.

(Részlet a cikbből...)

Koncz Ferenc, a Posta Távközlési Üzemének vezetője azonban már arról számolt be, hogy a Kecskemét-Fülöpszállás-Kunszentmiklós között húzódó légvezeték több helyen elszakadt, s mintegy tíz áramkör némult el vasárnap reggelre. Négy tartóoszlopot sodort ki a szél a Kiskunfélegyháza és Szeged között húzódó légvezeték petőfiszállási szakaszán. Jakabszállás is telefon nélkül maradt, ugyanis két áramkört szakított el a vihar. Tiszakécske és Újbög között öt távíró-oszlop dőlt a sínekre, amelyet a posta dolgozói a vasút munkásaival együtt távolítottak el. Itt egy kilométer légvezetéket szabdalt össze a szél. Már vasárnap reggel megkezdték az elnémult telefonösszeköttetés javítását, s estére ideiglenesen valamennyi távvezetéket rendbehoztak. A végleges javítással hétfő estére végeznek a szerelők. Az anyagi kár az előzetes felmérések alapján mintegy százezer forint.

A megyeszékhelyen százötven előfizető telefonja némult el, ezek javításán, harmincan dolgoznak.
.....


G. G.


-----------------------------------------------------------


Hírek

- Postahivatalok.

Megközelítőleg 12 millió forintot fordított Bács-Kiskun megyében a IV ötéves tervben postaházak építésére, felújítására a Szegedi Postaigazgatóság. Ebből 6,1 millióért új, korszerű postahivatalt kapott Tiszakécske, továbbá kisebb létesítményeket adtak át Pirtón, Lakiteleken és Felsőszentivánon, Kiskunfélegyházán a 2-es számú hivatal kialakítására költöttek nagyobb összeget.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1975   <<   1976   >>   1977
Home
Delizsánsz.