A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Esti Hírlap - eh_1976_07_31_248p.txt

A jövő héten átadják az új belvárosi telefonközpontot

Közérdekű hívószámok

Fontos tudnivalók a változásokról

Rövidesen működésre kész az új, 24 ezer állomásos belvárosi crossbar-központ, amelyet egy hét múlva átadnak rendeltetésének.
A központ üzembe helyezésével egyidőben egész sor változás lép életbe. A belvárosi telefonelőfizetők többsége a crossbar-központba való átkapcsolással új számot kap.

Ezért a Posta valamennyi budapesti telefontulajdonosnak jegyzéket küld a számváltozásokról , kézbesítését hétfőn kezdik a postahivatalok.

Előre is kéri a Posta az előfizetőktől a számváltozási jegyzék használatát,
amellyel elkerülhető a régi számok felesleges hívása vagy más előfizetők zaklatása.

Az üzembe helyezés után már a központba kapcsolt előfizetők is közvetlenül tárcsázhatják az országos és a nemzetközi távhívóhálózatba bekapcsolt előfizetők számait.

Bevezetik a beszélgetések időtartam szerinti számlázását is.

Tehát a jövő hét végétől napközben 7-18 óra között a Belvárosban is 1 forintba kerül a háromperces telefonbeszélgetés. Az automata - akárcsak másutt - 18 órától reggel 7 óráig 6 percenként számláz egy forintot. Ilyen feltételekkel lehet egyébként majd telefonálni a belvárosi utcai nyilvános állomásokról is.

Egyrészt a telefonközpont új számai, másrészt a szolgálat bővülése miatt a tudakozódás jó néhány hívószáma is módosul. Az új távközlési tudakozó a 170-111-es számon, az idegennyelvű tudakozó a 172-200-as számon hívható. Az előfizetők iránt címük szerint a 170-188-as, telefonszámuk szerint a 170-199-es számon lehet érdeklődni.

A korábbitól eltérően a 172-522-es számon kérhető az ébresztés, s megváltozik a budapesti és az országos időjárásról tájékoztató szolgálat, valamint a telefondoktor száma is.

(MTI)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1975   <<   1976   >>   1977