A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1976_08_04_21p.txt

Békéscsabán:
Épül az új postaforgalmi épület - A tervidőszak végére megszűnnek a telefongondok

Békéscsabán évek óta több ezren várnak telefonra, a postán a felvevő ablakok előtt színte állandósult a csúcsforgalom. Ezeknek a gondoknak az enyhítésére, illetve megszüntetésére a megyeszékhelyen új postaforgalmi épületet építenek, melynek alapozási munkái már megkezdődtek. A város központjában első ütemként 43,5 millió forintos költséggel készülő ötszintes létesítmény földszintjén és első emeletén nyer elhelyezést a postahivatal. A többi emeleten összesen 34 lakás készül, amelyből öt lakás műteremmel épül, s pályázat útján ítélik oda megyénk képzőművészei közül ötnek.

- Az új posta hasznos területe meghaladja a 4 ezer 400 négyzetmétert. Többek között lesz egy önkiszolgáló postahivatal, felvételi terem, csomagfelvétel, főpénztár, hírlaposztály. Mindezek mellett, megfelelő szociális létesítmények szolgálják majd a 285 postai dolgozó jobb munkakörülményét. Az új postaforgalmi épület átadását 1978-ra tervezték.

- Az V. ötéves terv során, a második ütemben épül fel az új posta műszaki központja. Már folynak a tárgyalások az, új telefonközpont kialakításáról, amely lehetővé teszi a megyeközpont telefonelőfizetőinek a távhívásos hálózatba való bekapcsolását. Mindezek mellett természetesen a telefonigénylők kérelmét is kielégítik a tervidőszak végére.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1975   <<   1976   >>   1977
Home
Delizsánsz.