A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1976_10_14_1p.txt

Ellenőrző mérések az új telefonközpontban

Ha egy beruházás elhúzódik, az önmagában sem kellemes dolog, főként nem akkor, ha egy egész város életét keseríti meg. Mint például az épülő új szegedi telefonközpont. Meglehetősen sok rosszat irtunk már róla, ami érthető is, hiszen telefonálni Szegeden sokszor egyáltalán nem lehet, s jó ideig meglehetősen bizonytalannak tűnt, lesz-e belátható időn belül új központja a városnak. Azóta azonban a BHG is rákapcsolt, s ha teljesen biztos határidőt még most nem is lehet mondani, az mindenképpen örömet szerezhet mindenkinek, hogy az új központ berendezéseit immár beszerelték az új postapalota műszáki szárnyába. Beszerelték, s most azokat a méréseket, vizsgálatokat végzik, amelyek az üzembe helyezés előfeltételéül szolgálnak. Igaz, ez is még néhány hónapos munka, de a központ szempontjából az is biztató, hogy a hatezer szegedi telefonból mintegy négyezer mar az új kábelhálózatra és az új központ rendezőjére van kötve, bár egyelőre nyilván még a régi központ működteti a szegedi telefonokat.


         


Készen van már az új központot árammal ellátó automatikus egyenirányító berendezés is, amely új típusú, a Villamosipari Kutató Intézet fejlesztette ki. Most a próbaüzem folyik.


         


Az új központ rendezőjébe érkeznek már be mintegy 4 ezer szegedi telefonról a kábelek. Most kötik át a hátralevő készülékeket is az új kábelhálózatra, s a rendezőben is dolgoznak a Csongrád megyei távközlési üzem szakemberei.


         


Egy részlet a 11 ezer állomást kiszolgáló új, helyi automata központból, amelynek szerelését már befejezték. Jelenleg a BHG szakemberei vizsgálják, minden megfelelően, pontosan muködik-e az új központban.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1975   <<   1976   >>   1977
Home
Delizsánsz.