A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Békés Megyi Népújság - bmn_1976_02_21_168p.txt

Növekvő hatékonyság - nagyobb nyereség

- Mezőhegyesen a Fa-, Vas- és Fémipari Szövetkezetben sok mindennel foglalkoznak. A különböző lakossági szolgáltatásokon kívül nagy értékű berendezéseket is gyártanak. Egyik hagyományos cikkük a különböző kézi kapcsolású telefonközpontok készítése. A megrendelők elégedettek termékeikkel, ennek köszönhető, hogy a telefongyártó részleg kapacitása teljesen lekötött. Most egy új termék gyártását kezdik meg a K-10-es központokét. Ebből erre az évre már 200 darabot rendeltek tőlük.

- Évek óta vesz részt alvállalkozóként a szövetkezet a Zsiguli kooperációban. Az ügyeskezű lányok, asszonyok a műszerfalakat szerelik össze.

- Nemrég megállapodott a szövetkezet vezetősége a Budapesti Híradástechnikai Gyárral, hogy átveszik tőlük a távközlési berendezésekhez nélkülözhetetlen telefonkulcsok gyártását. Rövidesen ez újabb jó jövedelmet jelent a dolgozóknak. A jövedelemre egyébként eddig sem lehetett panasz, hiszen tavalyi tervüket, mely 35 millió forint volt, alaposan túlteljesítették - 4 millió forinttal. Nyereségük is meghaladta a tervezettet, mintegy félmillió forinttal. Ebben az évben tovább fokozzák a termelést, hiszen tervük 42 millió forint érték előállítása. Főleg a munka hatékonyságát növelik majd, mert új munkáskéz Mezőhegyesen sem nagyon van. Jobb munkaszervezéssel, a tartalékok feltárásával azonban biztosítható, hogy eleget tegyenek a megnövekedett követelményeknek.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1975   <<   1976   >>   1977
Home
Delizsánsz.