A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1976_01_09_51p.txt

Miniszteri rendelet a közületek távbeszélődíjainak módosításáról

A Közlekedés- és postaügyi miniszter - az Országos Anyag- és Árhivatal elnökével egyetértésben -, módosította a távbeszélődíjszabást. A változás a közönséget, a magán-előfizetőket nem érinti, kizárólag a közületekre vonatkozik.

- A rendelet szerint az állami költségvetési szervek, a gazdálkodó szervek, a szövetkezetek, a szövetkezeti vállalatok, valamint a társadalmi szervek új telefonállomásért a tényleges szerelési költségeken felül az eddiginél kétszer nagyobb - főállomásonként 30 000 forint, ikerállomásonként 20 000 forint - úgynevezett belépési díjat fizetnek. Azt már egy korábbi rendelet tette kötelezővé, hogy újabb telefonállomás létesítésénél fejlesztési alapjukból hozzájáruljanak a távbeszélő-hálózat fejlesztéséhez.

- A rendelet (módosította a beruházási hozzájárulásra kötelezett szervek havi telefon-előfizetési díjait is. Ennek lényege, hogy a gépi kapcsolású telefonhálózatban a főállomás havi díja 40 forintról 120 forintra, az ikerállomásé 30 forintról 80 forintra emelkedett. A kézi kapcsolású hálózatban a főállomásért 30 forint helyett 90 forint, az ikerállomás után 20 forint helyett 60 forint a havi előfizetési díj. A többletbevétel felét a posta ugyacsak a távbeszélő-hálózat és a központok fejlesztésére fordítja. Az átalánydíj változatlanul 50 forint maradt.

- A rendelet - amely mintegy 180-190 ezez közületi telefonállomást érint - január 1-én lépett hatályba.


(MTI)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1975   <<   1976   >>   1977
Home
Delizsánsz.