A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1976_04_23_156p.txt

Kiváló a Szegedi Postaigazgatóság

Bács-Kiskun megyeiek a kitüntetettek között

Az ország postaigazgatóságai között folyó munkaversenyben az elmúlt évi eredmények alapján a Szegedi Postaigazgatóság hivatalai és üzemei elnyerték a Kiváló igazgatóság címet. Az ünnepséget tegnap tartották Szegeden a Tisza Szálló koncerttermében. Keresztes Mihály, az igazgatóság szakszervezeti tanácsának titkára köszöntötte Bács-Kiskun. Békés és Csongrád megye postás dolgozóinak küldötteit, valamint a meghívott vendégeket, köztük a három megye párt-, tanácsi és tömegszervezeteinek képviselőit.

Rózsa István, a Szegedi Postaigazgatóság vezetője ünnépi beszédében ismertette azokat az eredményeket, melyek alapján birtokosai lettek a kitüntető címnek. Megemlítette, hogy a negyedik ötéves terv alatt lényegesen csökkent a kézbesítési szünnapok száma, mert. az országban először a Szegedi Igazgatóság területén vezették be a. támpontrendszerű külterületi kézbesítést. Ma már 30 hivatali területen. 70 járásban korszerűbb körülmények között végzik a szolgáltatást.

Befejezésként röviden szólt az ötödik ötéves terv beruházásairól: 900 millió forintnak megfelelő új létesítménnyel gyarapszik majd a posta a három megyében.

Az ünnepségen megjutalmazták a munkaversenyben legjobb eredményt élért dolgozókat és szocialista brigádokat.

Kiváló dolgozó kitüntetésben részesült többek között Horváth Lászióné kerekegyházi postai alkalmazott.

Miniszteri dicséretet kapott Bíró Lörincné, a kecskeméti, és Kovács Józsefné, a kisszállási posta dolgozója., A posta kiváló brigádja kitüntetést kapta a kiskunfélegyházi 1-es postahivatal Táncsics Mihály szocialista brigádja.

F. Sz.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1975   <<   1976   >>   1977
Home
Delizsánsz.