A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1977_02_16_112p.txt

Három megye postásainak tanácskozása

- Műszaki és forgalmi konferenciát tartottak tegnap Szegeden

   Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyék postásainak küldöttei, amelyen Rózsa István, a Szegedi Postaigazgatóság vezetője beszámolt az elmúlt évi eredményekről, s ismertette az idei feladatokat.

- Elmondta, hogy a munkakörülmények javulásával együtt kedvezőbb lehetőség teremtődött a postai szolgáltatások javítására is: ezt a levélszekrényes kézbesítési rendszer kiterjesztése és a hírlapkézbesítők számára a tárolóládák felszerelése is segítette. De a jelentős eredmények dacára továbbra is komoly gondot jelent például a távbeszélő szolgáltatás; a telefonra várakozók száma a vártnál jobban gyarapodott. A helyzet javítása érdekében 71 új nyilvános távbeszélő állomást szereltek fel, ebből 59 segélykérő állomás.

- A műszaki-forgalmi konferencia résztvevői bejelentették, hogy a hódmezővásárhelyi, kiskunfélegyházi és a tiszaszigeti postásokhoz hasonlóan csatlakoznak a Csepel Vas- és Fémművek felhívásához; vállalásaikkal a lakossági szolgáltatások és munkakörülményeik javítását kívánják elősegíteni. Az úgynevezett felvevő és kézbesítő szolgálatban olyan körülményeket teremtenek meg, hogy mind a belterületeken és városokban, mind pedig a külterületeken csökkenjen a panaszok száma.

F. Sz.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1976   <<   1977   >>   1978
Home
Delizsánsz.