A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Esti Hírlap - eh_1977_03_18_144p.txt

MA AVATTÁK

Új telefonközpont Szegeden

NEGYVENEZER ÁLLOMÁSRA BŐVÍTHETŐ

Ma délelőtt Szegeden ünnepélyesen felavatták és üzembe helyezték az országos hírközlési fejlesztéskoncepció részeként az új crossbar rendszerű távbeszélő-főközpontot. Az avatáson megjelent Apró Antal, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, az Országgyűlés elnöke.
Az új hírközlési központ Szegeden a Lenin körút, a Kossuth Lajos sugárút és a Püspök utca által határolt területen épült fel.

A harminc méter magas alumínium, üveg homlokzatú palota Szeged egyik legszebb középülete. A tizenegyezer állomás kapacitású helyi központ a későbbiekben negyvenezer állomásra bővíthető. Ez valamint a hozzákapcsolódó társközpontok együttesen a távlatban kellően szolgálhatják Szeged távbeszélőellátását. Négyszáz állomás teljesítményű központot kapott Algyő is. Ezer állomás kapacitású központot helyeztek üzembe Szeged Tarján városrészében.

Az új üzem lehetővé teszi az előfizetői távhívás belföldi, korlátozás nélküli bevezetését. Jelentősen bővíthető az országos távhívó hálózatba irányuló budapesti áramkörök száma is, vagyis mind a szegedi, mind az ide érkező távbeszélő-forgalom az eddiginél kevesebb "foglalt" jelzéssel folyhat.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
Delizsánsz.
1976   <<   1977   >>   1978