A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1977_12_23_155p.txt

Hírek

VASÚT, AUTÓBUSZ, POSTA
Karácsonyi csúcsforgalom

(Részlet a cikkből...)

......

Levélözön és csomaghegyek tornyosulnak a Keleti pályaudvari posta-kombinátban, amelynek adatai azt jelzi, hogy nem volt hatástalan a közönség segítségét kérő propaganda: az idei csúcsforgalom széthúzódott, s az előző éveknél már korábban, kedden és szerdán tetőzött. A fővárosba érkező küldemények száma a szokásosnak az ötszörösére emelkedve szerdán már meghaladta a két és fél milliót.

- A Budapesti 72-es postahivatalban - ahol a vidékre szóló levelezés megy keresztül - már napi 2,3 millió küldemény adott munkát a postásoknak. A "csomagosoknál" a budapesti 78-as hivatalban a napi 60 ezer csomag kétszerese az évközinek.

- A telefonszolgálatnak viszont éppen az ünnepnapok adják a legtöbb dolgot bár nagy segítség, hogy jelenleg 143 belföldi helység és 37 európai állam telefonkezelői közvetlen tárcsázással elérhetők. Ezért is kéri a posta a közönséget, hogy akinek lehetősége van rá, vegye igénybe a távhívást. A torlódások elkerülésére a tengerentúli, valamint a nemzetközi központunkba be nem kapcsolt európai országokba irányuló ünnepi - a 24-26-i, valamint a 31-1-i telefonbeszélgetések előre is bejelenthetők, "lefoglalhatók" az interközpontban.

(MTI)
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1976   <<   1977   >>   1978
Home
Delizsánsz.