A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1977_10_19_128p.txt

Postaépítkezési helyzetkép Kecskemétről

Átadták a munkaterületet

- A kecskeméti új posta építése nemcsak a megyeszékhelyen lakók számára, hanem minden Bács-Kiskun megyei embernek közügy. Az ok nem csupán abban keresendő, hogy majdnem félmilliárd forintos beruházásról van szó, de abban is, hogy elkészülte után a létesítmény berendezéseivel gyakorlatilag az egész országgal gyors összeköttetés teremthető. Korábban már közöltük hogy a főbb határidőket elfogadta a beruházó és a kivitelező, s készülnek a tervdokumentációk is. Sok, szerkesztőségünkhöz érkezett telefonból, levélből mégis az derült ki, úgy tűnt a kívülállónak: az, építkezes nem kezdődött meg időben.

- Minden a szerződések szerint halad - tudtuk meg Valter Ferenctől, a Posta Központi Beruházási Iroda igazgatójától. Az előkészületi munkák - közművek kiváltása - folynak. A Bács megyei Állami Építőipari Vállalat által készített próba résalapozás terhelési adatai alapján kezdődhetett a végleges alapozási terv kidolgozása is. Az építkezés jelenlegi legfontosabb eseménye a munkaterület átadás volt. Lényegében a kivitelező BÁCSÉP - bizonyos kikötésekkel - átvette a területet.

- Tánczos József főépítésvezető elmondta, hogy előkészületeket tesznek néhány szerkezet előregyártására. A munka meggyorsítása érdekében, hogy a határidőt tartani tudják, jövőre a szerkezeti elemeket is előbb elkészítik, mint a tényleges beépítés.

- A POSTABER a távbeszélő központ, áramellátó rendszer gyártására, szerelésére tette meg már most az előkészületeket. A több száz millió forint értékű berendezéseket két év múlva kezdik szerelni.

- Annyit már most megállapíthatunk, hogy a határidők tartása mindkét féltől pontos, feszített munkát követel.

B. J.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1976   <<   1977   >>   1978
Home
Delizsánsz.