A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Délmagyarország - dm_1974_01_30_5p.txt

DM POSTALÁDA

- Szomorú, segítséget kérő levelet kaptunk

   V. M.-nétől, aki a Kaszás utcában lakik. A Tolbuchin sugárút, a Moszkvai körút, a Petőfi Sándor sugárút és a Cserepes sor által határolt területet igen lesújtó névvel illeti: "senki földje". Hogy miért? Fel is sorolja olvasónk, s meg kell vallani, tengeri kígyónak tűnik a rengeteg kifogás.

- Mintha megállt volna az idő Szegednek ezen a részén: az évek óta folyó csatornaépítés miatt 25-30 centiméter mélyen fel vannak szántva az utak. így esős, sáros időben, nem is csoda, ha a járdán közlekednek a gépkocsik. Az üzletekbe árut szállító teherautókról a Szél utca sarkán teszik le a tejet, a kenyeret, és más élelmiszereket. A nyitásig bizony nemigen őrzi meg egyik sem eredeti tisztaságát.

- A környéken lakóknak külön gond, hogyan szállítsák haza a tüzelőt, a gázpalackot, az olajat. A lakásokat gyalog is nehéz megközelíteniük, az este 10-11 óra körül hazaigyekvő emberek, a gyér világítás mellett percekig keresgélik a megfelelő átjárót a sártengerben. Reggel ugyanez a kép ezen a részen, csak a papák, mamák egy-két gyerekkel a karjukon teszik mindezt. Aztán nincs telefon sem a környéken. Betegség vagy más, súlyos, veszélyes helyzetben teljesen magukra hagyatva érzik magukat az arra lakók. A levélíró maga tapasztalta, hogy a taxivezetők sem vállalnak fuvart esős időben erre a környékre. A villamosmegálló pedig nagyon messze van.

- Olvasónk, aki még az üzletek ellátására is panaszkodik, kéri, hogy az illetékesek figyeljenek oda ezekre a jelenségekre, és próbáljanak enyhíteni az ott lakók gondjain. A Katona utca kikövezésével talán a buszközlekedésről is szó lehetne.

A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1973   <<   1974   >>   1975
Home
Delizsánsz.