A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1974_06_07_48p.txt

Lapterjesztők értekezlete Kecskeméten


         


Tegnap Kecskeméten, a Sajtóházban értekezletet tartottak a Bács-Kiskun megyei lapterjesztők. Lukácsi László, a megyei postahivatal vezetője köszöntötte a résztvevőket, közöttük dr. Mezei Istvánt, a Hírlapkiadó Vállalat osztályvezetőjét. Ezt követően Nagy Erzsébet, a MEHIV vezetője a hírlapterjesztési eredményekről, s a további tennivalókról tartott vitaindító előadást.

Mint mondta, az elmúlt év első három hónapjához viszonyítva az első negyedévben a Bács-Kiskun megyében terjesztett újságok száma 388 ezer 771 lappal emelkedett. Az előfizetők számának növekedése is megfelelő volt. Míg tavaly az első negyedévben 38 528-an fizettek elő a Petőfi Népére, az idei év első három hónapjában mintegy 2450-nel többen, azaz több mint 40 ezren fizettek elő a Bács-Kiskun megyei napilapra. A Népszabadság előfizetőinek száma az elmúlt évhez viszonyítva 795-ttel emelkedett.

A felmérések szerint a járások közül a bajaiban olvassák legtöbben a Népszabadságot. A városok közül pedig Kalocsán veszik meg, illetve fizetnek elő a párt Központi Bizottságának napilapjára. A Petőfi Népét Kecskeméten olvassák a legtöbben.

Ezt követően az MSZMP Központi Bizottságának a közművelődés javítására hozott határozatából adódó lapterjesztési feladatokat ismertette a MEHIV vezetője. A felszabadulásunk 30. évfordulója, s a XI. pártkongreszszus tiszteletére a lapterjesztők munkaversenyt indítanak.

A hírlapterjesztők eddigi munkáját Preiszinger András, a Bács-Kiskun megyei Lapkiadó Vállalalat igazgatója értékelte. Matuska István, a Posta Vezérigazgatóságának osztályvezetője hozzászólásában az eddigiekhez hasonló lendületes munkára kérte a Bács-Kiskun megyei lapterjesztőket.

T. L.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
Home
1973   <<   1974   >>   1975
Delizsánsz.