A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1974_09_25_175p.txt

CIKKÜNK NYOMÁN

Nem szegi meg a szabályt

Értesítem, hogy a Petőfi Népe 1974. évi július 25-i számában megjelent "Így nem olyan megerőltető" című cikkben foglaltakat megvizsgáltam, s ezzel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

A bácsszöllősi postahivatali létszámába tartozó Hodoniczki János külterületi kezelő kismotorigényét 1972-ben küldte be a postahivatal,- amit akkor készlet hiányában kielégíteni nem tudtam. 1973-ban más postahivatalnál felszabadult - használt - kismotort ajánlottam fel a, külterületi kézbesítőnek, amire azonban nem tartott igényt. Használt kismotor kiküldésére most is volna lehetőség, erre azonban a külterületi kézbesítő újabb - f. év augusztus 10-én kelt ajánlatom ellenére sem tart igényt.

Tájékoztatom arról is, hogy ha a külterületi kézbesítő úgynevezett, "kis"-motorkerékpárt használ szolgálatának ellátása közben - a kismotoron való közlekedés tudvalévőén nem jár bukósisak-viselési kötelezettséggel - legyen a jármű akár postai, akár saját tulajdonú - "nem szeg szabály"-t.

Dr. Viski Dániel igazgatóhelyettes Szegedi Postaigazgatóság


-----------------------------------------------------------


Elefonközpontok elektronikus memóriával
Automata távbeszélő hálózat köti össze a Szovjet városokat, a Balti-tengertől egészen a Donig. A távhívásos kapcsolatot a litván fővárosban létesített interurbán központ biztosítja.

A kísérleti rendszerhez elektronikus memóriaegységet csatlakoztattak, amely egy óra alatt 70 ezer inteturbán kapcsolatot létesíthet.


A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1973   <<   1974   >>   1975
Home
Delizsánsz.