A Szegedi Postaigazgatóság és Magyarország távközlése
a sajtó szemével.
A kezdetektől ... napjainkig.
Történelmi érdekességek.
(1850-1994)


Petőfi Népe - pn_1974_12_18_124p.txt

Az újságíró kérdez - az illetékes válaszol

A megyeszékhely telefonhálózatának megoldatlansága,

   a posta ezzel kapcsolatos gondja - más városokéhoz hasonlóan - közismert. Az évről évre szaporodó panaszokat ma már alig győzik hallani, számba venni az illetékesek. Nos, az utóbbi napokban ehhez az amúgy is nagy problémához, gondhoz egy újabb is társult: a város legbelső központjában, s az új lakónegyedben, a Széchenyivárosban sok telefon "csődöt mondott" a napokban.

A sok helyről beérkezett panasz miatt megkérdeztük a legilletékesebbet: Koncz Ferencet, a Posta Bács-Kiskun megyei Távközlési Üzemének vezetőjét, s arra kértük: tájékoztassa olvasóinkat a kialakult helyzetről, íme, a válasza:
- Ismerjük a problémát. Tudunk róla az első percektől kezdve. A városközpontban mintegy száz, a Széchenyivárosban meg kb. ötven telefon rossz ebben a pillanatban. Az egyetlen oka ennek a kábelrendszer meghibásodása. A Nagytemplom melletti művelődési központ körüli építkezések okozták a zavart. Meglehetősen nehéz beszerezni a speciális anyagból készült, időtálló kábeleket. Ennek ellenére viszonylag rövid idő alatt sikerült megnyugtató módon elintézni ezt a kérdést. Örömmel közölhetem, hogy két napon belül minden ezzel kapcsolatos problémát megoldunk. Addig is kérjük az előfizetők szíves türelmét, megértését.

Úgy gondoljuk, ez a válasz mindenkit kielégít.

V. M.
A cikk eredeti linkje...... 1.
Home
1973   <<   1974   >>   1975
Home
Delizsánsz.